Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam


Veilig spelen sinds 1974

BSW Rotterdam viert in 2024 haar 50 jarig bestaan. We kijken even terug in de tijd, maar kijken vooral richting de toekomst.

De basis van de BSW, de Rotterdamse Stichting tot Coördinatie van het Buurt- en Speeltuinwerk, ontstond in de jaren ‘50 van de vorige eeuw als gemeentelijk initiatief. Aanvankelijk was het een stichting die de activiteiten van de toenmalige Rotterdamse Centrale van Buurtverenigingen (RCB) en de Rotterdamse Speeltuin Centrale (RSC) steunde en coördineerde. Deskundigheidsbevordering van de vrijwilligers was de belangrijkste taak.

In 1974 gingen de RCB en de RSC op in één nieuwe organisatie. De Centrale van Buurtverenigingen en Speeltuinverenigingen werd opgericht, kortweg Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam.

In 2024 viert BSW Rotterdam dus haar 50-jarig bestaan. We kijken even terug in de tijd, maar kijken vooral richting de toekomst. BSW werkt hard om ‘de speeltuin van de toekomst’ te realiseren: inclusieve speeltuinen, toegankelijk voor iedereen; een gezond pedagogisch klimaat en een natuurlijk evenwicht tussen avontuurlijk buitenspelen en interactief spelen.

Foto's van de afgelopen 50 jaar

Sinds 1974 waren er honderden activiteiten in en vanuit speeltuinen. De foto’s tonen een kleine impressie.